Soto Ajam Indonesische kippensoep

Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Truus uit Breda
Berichten in topic: 3
Berichten: 11667
Lid geworden op: 23 okt 2011, 22:18
Locatie: Breda

Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door Truus uit Breda » 21 aug 2018, 19:50

So­to ajam (In­do­ne­si­sche kip­pen­soep) 6 personen

Ingrediënten:

1 teen knoflook
stukje verse gember
1 stengel citroengras /sereh.
1 soepkip a 1 kg
2 liter kraanwater
1 kippenbouillontablet
1 el zonnebloemolie
200 g panda rijst
6 middelgrote eieren
40 g verse selderij of uit een potje gedroogd
125 g taugé
citroen
100 gram gebakken uitjes (bakje
klein beetje dun gesneden prei

De meeste van deze Ingrediënten haal ik bij de toko.....lekker vers en goedkoper als bij de supermarkt.


Bereiden:

1.Plet de knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.
2.Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
3.Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.
4.Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren.
5.Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook, prei en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de soep met de gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

Tip:

Breng de soep eventueel op smaak met zoute ketjap of sambal voor een extra pittige smaak.

Selamat Makan :chef: animaatjes-koken-69256.gif
Afbeelding

"Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is"

Gebruikersavatar
Grembel
Berichten in topic: 2
Berichten: 905
Lid geworden op: 19 mei 2018, 10:02

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door Grembel » 21 aug 2018, 20:07

jammie, dank je wel, ik ga het snel eens maken

Gebruikersavatar
f e r
Beheerster
Berichten in topic: 1
Berichten: 8249
Lid geworden op: 20 okt 2011, 12:48
Locatie: Den Haag

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door f e r » 22 aug 2018, 10:25

Dit is ook iets voor mij, ik kan elke dag wel Indisch eten :chef:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Truus uit Breda
Berichten in topic: 3
Berichten: 11667
Lid geworden op: 23 okt 2011, 22:18
Locatie: Breda

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door Truus uit Breda » 22 aug 2018, 19:46

Lekker he Fer....ik ben er ook zo'n liefhebber van icon_thumright
Afbeelding

"Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is"

oom fred
Berichten in topic: 1
Berichten: 73
Lid geworden op: 24 sep 2018, 18:12

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door oom fred » 27 sep 2018, 01:45

Afbeelding
Bijlagen
soto55.JPG

Gebruikersavatar
Remie
Berichten in topic: 1
Berichten: 5023
Lid geworden op: 25 feb 2014, 19:03
Contacteer:

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door Remie » 27 sep 2018, 06:18

Afbeelding

Maar om zoiets te gaan bereiden zal mij niet lukken denk, 'k heb weer andere kwaliteiten. (zegt mijn lief hoor Alfred) :jemineetje:
Mvgr.
Afbeelding
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet...

Gebruikersavatar
Truus uit Breda
Berichten in topic: 3
Berichten: 11667
Lid geworden op: 23 okt 2011, 22:18
Locatie: Breda

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door Truus uit Breda » 27 sep 2018, 19:56

Het is het proberen waard Fred...... :chef: icon_thumright
Afbeelding

"Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is"

Gebruikersavatar
Grembel
Berichten in topic: 2
Berichten: 905
Lid geworden op: 19 mei 2018, 10:02

Re: Soto Ajam Indonesische kippensoep

Bericht door Grembel » 18 nov 2018, 16:42

ik ben gaan logeren bij mijn vriendin en zijn uit eten geweest bij de surinamer heerlijke saotosoep gegeten. smaakte naar meer dus googlen en advies van collega. de sotosoep gemaakt en mijn mannen waren zwaar favoriet hihi, de foto kon bijna niet. mam je maakt maar opnieuw en dan maak je maar een goede foto, ja dagggg!!!!

soep:
(mijn mix van sotosoep recepten)

Bouillon:
5,5 liter water
1,5-2 kilo drumsticks/kippenbouten of soepkip
2 stukjes Laos in plakken
1 stukje kurkuma
2 grote Salem bladeren
1 prei of het groene gedeelte en stuk van het witte gedeelte
2 winterwortels
1 tl pimentpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 stengels sereh gekneusd
2 honing kruidenbuiltjes voor kippenbouillon
½ tl foelie of een paar stukjes foelie
2 uien in stukken
bosje selderij
3 takjes platte peterselie2 eetlepels lavas (maggiplant)
2 tl knoflookpasta
2 tl gemberpasta
1 tl citroenpeper
5 gedroogde blaadjes daon djerek purut
Gebakken uitjes
1 pakje maggi kippenbouillonpoeder en 3 dubbele maggi rundvleesblokjes
(dit is te vervangen als je geen pakjes wil gebruiken door ong. 70 gram zelfgemaakte kippenbouillonpoeder en 2 tl rundvleesbouillonpoeder)

Sotosoep vulling:
Chinese kool
Bosje selderij
200 gram Taugé
Lichte gedeelte van de prei
Sotomix (witte vermicelli, aardappelfriet en gebakken uitjes)
8 gekookte eieren

Bereiding:
Verwarm de kokosolie, braad de kip aan met de kruiden en de groenten, blus af met een glaasje witte wijn.
Doe alles in de slowcooker (3 takjes selderij , de rest bewaar je voor in de soep), en laat dit op low 16-24 uur pruttelen. Haal na 3 uur de kip er uit, haal het vlees eraf en doe de botten terug in de slowcooker. Ik heb het water toegevoegd tot bijna 6 liter

Zeef de bouillon en schep na het afkoelen het vet eraf
Kook de eieren 8 a 9 minuten, laten schrikken en de eieren halveren.

Vul je bord met groenten, 2 halve eieren, sotomix en evt. extra gebakken uitjes en giet hier de hete bouillon over
Afbeelding

Plaats reactie