Teriyaki kip

Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
de belg
Berichten in topic: 1
Berichten: 1203
Lid geworden op: 27 okt 2014, 13:55
Locatie: utrecht

Teriyaki kip

Bericht door de belg » 12 mar 2018, 14:55

eetl maizena
1 eetl koud water
100g suiker
100ml sojasaus
4 eetl gedistilleerde ciderazijn
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theel gemberpoeder
1/4 theel witte peper
12 kippendijtjes, ontveld
Doe de maizena, koud water, suiker, sojasaus, azijn, knoflook, gember en peper
in een klein pannetje op laag vuur.
Kook zachtjes, onder voortdurend roeren,
tot de saus ingedikt is en begint te bubbelen.
Verwarm de oven voor op 220 C / gasstand 7.
Plaats de kippendijtjes in een licht ingevette ovenschotel (23x33cm).
Bestrijk de kip aan alle kanten met de saus.
Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Draai de kip om en bak nog eens 30 minuten langer,
tot de kip niet meer roze is en er transparant vocht uitloopt.
Smeer de kip tijdens het bakken iedere 10 minuten in met de saus.
Afbeelding
Afbeelding

sterven is het toetje van het leven

Gebruikersavatar
Monfertmol
Berichten in topic: 1
Berichten: 30
Lid geworden op: 12 mei 2018, 21:30

Re: Teriyaki kip

Bericht door Monfertmol » 15 mei 2018, 20:02

hoeveel gram/kilo zijn 12 kippendijtjes?
Begin de dag met een lach icon_thumright

Plaats reactie