poolse bonenschotel

Afbeelding
Gebruikersavatar
de belg
Berichten in topic: 1
Berichten: 1203
Lid geworden op: 27 okt 2014, 13:55
Locatie: utrecht

poolse bonenschotel

Bericht door de belg » 10 apr 2018, 13:44

500 gr witte bonen (grote)
300 gr Poolse worst (Kielbasa), in plakjes
200 gr mager gerookt spek, in plakjes
1 theelepel suiker
50 gr tomatenpuree
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel marjolein
2 laurierbladeren
4 pimentzaden
olie voor frituren
zout en peper naar smaak
1 eetlepel reuzel of boter
1 eetlepel bloem

Leg de bonen in een grote pan,
dek af met warm water er moet twee keer zoveel water als bonen zijn.
Laat 24 uur weken.
De volgende dag giet je er meer water bij.
Voeg ook worst, spek, laurier, piment en knoflook toe,
meng en laat 1 uur sudderen.
Roer de tomatenpuree, marjolein en suiker erdoor,
breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuten sudderen.
Smelt de reuzel of boter in een aparte pan en meng de bloem erdoor.
Voeg het mengsel toe aan de stoofschotel, en laat 1-2 minuten koken.
Haal van het vuur en serveer.
Afbeelding

VOOR DE KLEINE BEURS
Afbeelding

sterven is het toetje van het leven

Plaats reactie