Glutenvrije Thaise kippensoep

Afbeelding
Gebruikersavatar
de belg
Berichten in topic: 1
Berichten: 1203
Lid geworden op: 27 okt 2014, 13:55
Locatie: utrecht

Glutenvrije Thaise kippensoep

Bericht door de belg » 15 apr 2018, 13:59

eetlepel koolzaadolie
3 sjalotjes, fijngesneden
2 eetlepels koriander, fijngesneden
1 liter kippenbouillon
2 blikjes (400 gr) kokosmelk
1 eetlepel agave nectar
250 gr crimini champignons, in plakjes
1 broccoli, in roosjes
500 gr dungesneden kipfilet
2 theelepels rode currypasta
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels vissaus
8 eetlepels verse koriander, fijngesneden
2 rode of groene chilipepers, in dunne plakjes
4 eetlepels lente-ui, fijngesneden
8 partjes limoen
In een grote pan op een middelhoog vuur de koolzaadolie verhitten.
Sjalotjes en 2 eetlepels koriander toevoegen en ong. 4 minuten bakken
tot de sjalotjes zacht en doorzichtig zijn.
Kippenbouillon, kokosmelk en agave nectar toevoegen
en op een matig hoog vuur aan de kook brengen.
Als de bouillon eenmaal suddert door een vergiet in een schone pan gieten
en sjalotjes en koriander verwijderen.
De bouillon weer aan de kook brengen,
champignons en broccoli toevoegen
en ong. 4 minuten koken tot de broccoli gaar is.
Kip erdoor roeren en onder constant roeren gaar koken.
In een kommetje met limoensap en vissaus de currypasta laten oplossen
en dit vervolgens door de sudderende soep roeren.
De soep in kommen scheppen en bestrooien met koriander,
chilipeper, lente-ui en partjes limoen.

VOOR DE KLEINE BEURS
Afbeelding
Afbeelding

sterven is het toetje van het leven

Plaats reactie