Afrikaanse bobotieschotel met gehakt , sperziebonen en rijst ( recept van mijn schoonzus ) :D

Afbeelding
Gebruikersavatar
wild flower
Berichten in topic: 1
Berichten: 934
Lid geworden op: 10 mei 2018, 11:38

Afrikaanse bobotieschotel met gehakt , sperziebonen en rijst ( recept van mijn schoonzus ) :D

Bericht door wild flower » 15 mei 2018, 18:31

Wat heb je nodig ? ( 3 personen )

250-300 gram zilvervlies rijst
handje vol rozijnen
400-500 gram sperziebonen
350 gram rundergehakt
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 el water
1 el citroensap
2 groene appels
2 eieren
125 ml crème fraîche
1 tl mosterdzaad
2 tl kerrie
2 tl kurkuma
snufje zout en peper


Hoe maak je het ?

Verwarm de oven voor op 200 °C
Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 7-8 min
Verhit het rundergehakt in een pan en roer het rul .
Snij ondertussen de ui in stukjes
Pers de knoflook
Voeg de uien en knoflook toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 3 min
Voeg water, crème fraîche , citroensap, mosterdzaad, kerrie, kurkuma, zout en peper toe en roer goed
Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen
Schil de appels en snij die in blokjes .
Neem de pan van het vuur en roer de sperziebonen, appelstukjes en ei door de saus
Doe alles over in een ovenschaal .

Afbeelding

Zet de schaal met inhoud 25 minuten in de voorverwarmde oven .
Kook ondertussen de rijst met de rozijnen gaar
Serveer de saus met de rijst
Afbeelding
"Aus den Traumen der Frühling wird im Herbst Marmelade gemacht "

Plaats reactie