bokkenpootjestaart

Afbeelding
Gebruikersavatar
mama inge
Berichten in topic: 1
Berichten: 522
Lid geworden op: 11 mei 2018, 16:12

bokkenpootjestaart

Bericht door mama inge » 15 mei 2018, 21:32

Ingrediënten:
2 pakjes (400 g) bokkenpootjes
500 ml slagroom
5 tot 8 el advocaat (naar eigen smaak)
1 kant-en-klare taartbodem
4 zakjes vanillesuiker (of suiker en verse vanille)
2 zakjes klopfix

Verder nodig:
Een springvorm van ø 22 cm

Bereiding:
Vet de springvorm dun in met olie. Bekleed de bodem met bakpapier.
Halveer de bokkenpootjes uit een pak en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de taartbodem op maat zodat hij precies in het midden tussen de bokkenpootjes past en druk hem op de bodem.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Hak de overgebleven gehalveerde bokkenpootjes plus de helft van de bokkenpootjes uit het andere pak fijn. Spatel samen met circa 4 el advocaat (voeg meer advocaat toe als je dat lekker vindt) door de slagroom. Verdeel de slagroom over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Voor serveren:
Hak de overige bokkenpootjes grof en verdeel over de taart. Druppel eventueel nog wat advocaat over de bokkenpootjes. Verwijder de springvorm en serveer op een mooie serveerschaal.


Ik heb in plaats van de advocaat, vanillepudding gebruikt (van die kloppudding).
Dit is dan opkloppen zoals op het pakje staat en dan naar smaak toevoegen.
En heb de helft van de ingrediënten gebruikt omdat ik een kleinere springvorm had.
Afbeelding

Plaats reactie