Chinese tomatensoep

Afbeelding
Gebruikersavatar
Grembel
Berichten in topic: 1
Berichten: 881
Lid geworden op: 19 mei 2018, 10:02

Chinese tomatensoep

Bericht door Grembel » 23 mei 2018, 12:14

Chinese tomatensoep

Afbeelding

Ingrediënten:
1 ,5 liter water
2 pakken gezeefde tomaten van 500 ml van Heinz, (520 gram)
2 grote kippenbouten
2 kippenbouillonblokjes
1 kruidenbuiltje (kippenbouillon van honig)
1 ui gesnipperd
1 knoflookbol uit Lidl mandje of 2 theelepels knoflookpasta
5 eetlepels suiker
4 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels azijn
1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak)
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sereh (citroengras)
1 a 2 eetlepels maïzena
1 woknoedel nestje van Conimex fijngeknepen
2 eieren
1 klein potje appelmoes
1 bosje lente ui

Bereidingswijze:
Breng 1,5 liter water met de kip, bouillonblokjes, gesnipperde uitje en knoflook (geperst) aan de kook.
Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Haal alle de kip en het kruidenbuiltje uit de bouillon.
Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij of knip het fijn.
Kluts de eieren en bak een omelet, en snij deze later in reepjes.
Doe de kip en omelet in een schaaltje.
Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahé en sereh.
Roer dit door de soep.
Roer de maïzena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe.
Voeg de woknoedels toe. Laat alles nog eens 10 minuten heel zacht doorkoken.
Snij bijna het hele bosje bosuitjes/lente uitje in stukjes en voeg het als laatste toe aan,
samen met de omelet reepjes en de stukjes kip en appelmoes.
Laat alles nog even doorwarmen en garneer de soep met ringetjes lente ui.

Lekker met stokbroodje kruidenboter

Variatietips:
Je kunt ook mihoen gebruiken en eventueel oosterse groenten toevoegen, net wat jullie lekker vinden.


Eet smakelijk,

Plaats reactie