ADVOCAAT-WHISKYTAART

Afbeelding
Gebruikersavatar
Grembel
Berichten in topic: 1
Berichten: 745
Lid geworden op: 19 mei 2018, 10:02

ADVOCAAT-WHISKYTAART

Bericht door Grembel » 31 mei 2018, 12:30

deze taart is altijd favoriet, tijdens uitjes , verjaardagen. Super makkelijk enige wat je met hebben is veel geduld voordat je hem kunt opeten

ADVOCAAT-WHISKYTAART

Ingrediënten:
* 2 pakken lange vingers
* 6 theelepels oploskoffie
* 6 eetlepels whisky
* 6 eetlepels heet water
* 4 eetlepels basterdsuiker
* 500 ml slagroom
* een halve fles advocaat
* mokkaboontjes / chocolade rozijnen/pinda’s (voor garnering)
* geschaafde of geraspte chocolade of chocolade vlokken / hagelslag

Bereiding:
Beboter de springvorm.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Week de gelatine blaadjes in wat lauw water.
Bedek de bodem van de springvorm met de lange vingers, de suikerkant naar boven.
Roer de oploskoffie, de whisky en het heet water door elkaar.
Bestrijk de lange vingers met de helft van het koffie-whisky mengsel. Dit doe ik met de theelepel. Kom je tekort, gewoon in verhouding bij maken
Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf.
Spatel de advocaat erdoor.
Bedek de lange vingers met de helft van het advocaat- slagroom.
Deze laag bedek je weer met lange vingers, suikerlaag naar boven.
Ook deze lange vingers bestrijk je met het koffie-
whiskymengsel.
De overgebleven advocaat-slagroom over de lange vingers verdelen.
De chocolade al raspend over de taart verdelen.
Vind je dit te veel werk dan kun je ook voor hagelslag of chocolade vlokken kiezen, maar doe dit dan vlak voor het serveren moment, want ze worden zacht.
Ter garnering (vlak voor serveren) een toefje slagroom met een koffieboontje erop.
Je kunt ook de taart versieren met koffieboontje, er hoeft geen extra slagroom op!!
Deze taart 2 dagen van te voren klaar maken en uiteraard in de koelkast bewaren.
Tip: gebruik slagroom uit de koeling. De pakjes houdbare slagroom kan ook maar die moet echt heel goed koel zijn anders stijft hij minder goed op en kun je het beste wat klop-fix er door. Klop-fix maakt het wat steviger. Handig als de taart bijv. mee moet naar een picknick, of als de vorm iets te klein is voor mengsel en er een kop op komt. Afdekken gaat dan goed door er prikkertjes in te plaatsen en het dan af te dekken

Afbeelding

Plaats reactie