Zout

Plaats reactie
Gebruikersavatar
f e r
Beheerster
Berichten in topic: 1
Berichten: 9443
Lid geworden op: 20 okt 2011, 12:48
Locatie: Den Haag

Zout

Bericht door f e r » 15 feb 2018, 21:43

Zout alleen handig om een gerecht smaak te geven? Nee hoor, met zout kun je ook helemaal los als je gaat schoonmaken. Pannen, sponsjes en zelfs je vuile lakens geef je er een tweede leven mee! En het beste: het is gratis!

Aangekoekte pannen
Na het koken en bakken hebben allemaal weleens te maken met aangekoekt vuil. Dat maakt niets uit, want het eten was lekker, maar schoonmaken kan dan soms een vervelend klusje zijn. Vul de pan met water en breng het vervolgens aan de kook. Voeg vervolgens een aantal eetlepels met zout toe en je zult zien dat er een wat kleverig drapje ontstaat. Op dit moment kun je heel makkelijk rustig schoonmaken (zorg dat het water niet meer te heet is). Binnen enkele momenten zijn de pannen als nieuw en kun je verder met een kopje thee.


Oven
De oven is vaak moeilijk om goed schoon te maken. Sowieso moet je na de bereiding even wachten, omdat de ruimte nog te warm is. Vervolgens heb je wederom te maken met aangekoekte vuiligheden en vet. Je kunt nu kiezen voor een chemische spray, maar dat is niet goed voor je gezondheid.

Gebruik voor het schoonmaken een combinatie van zout en kaneel. Voeg het samen met wat water (en eventueel allesreiniger) in een spraybus en spuit vervolgens rijkelijk over het geheel dat je schoon wilt maken. Je zult zien dat het schoonmaken makkelijker gaat en dat de oven niet naar schoonmaakmiddelen ruikt. De kaneel maakt niet per se schoon, maar gaat wel vervelende geurtjes tegen!

Koffiezetapparaat
Een lekker kop koffie op z'n tijd is natuurlijk heerlijk, maar het is belangrijk dat je het apparaat goed schoonhoudt. Anders is de kans groot dat er koffieresten blijven zitten en dat de koffie uiteindelijk minder lekker of zelfs vies smaakt. Ook al proef je niet direct dat de koffie niet lekker is, koffieresten zijn niet gezond.

Zet een pot koffie, maar dan alleen met water en zout. Omdat het warme water met de zoutoplossing door de leidingen en het apparaat stroomt, wordt het apparaat gereinigd. Doe dit trucje regelmatig.

Heb je trouwens te maken met koffievlekken op een oppervlakte? Reinig deze dan eens met een sponsje, azijn en wat zout. Laat het geheel vervolgens een uur staan en reinig het daarna nog eens met veel water en droog het af. Alles glanst weer!

Metaal
Je laat metaal weer glanzen met een combinatie van zout en azijn. Gebruik evenveel zout en azijn, je kunt eventueel ook wat bloem toevoegen (dit het hoeft niet per se). Laat ook dit weer een uur lang intrekken en ga er daarna met veel water en een droge doek overheen. Alles glanst weer!
Take care zegt f e r

Gebruikersavatar
waterloper
Berichten in topic: 1
Berichten: 3863
Lid geworden op: 24 okt 2011, 17:01
Locatie: Winschoten

Re: Zout

Bericht door waterloper » 16 feb 2018, 06:50

Zo zie je maar weer ieder nadeel heeft ook weer zijn voordeel.
Mvg. Antjo
Rust roest is niet aan mij besteed.

anniek
Berichten in topic: 1

Re: Zout

Bericht door anniek » 16 feb 2018, 20:00

Er zitten goede tips tussen.

Plaats reactie