AOW-leeftijd te laag ingeschat

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben2
Berichten: 13054
Lid geworden op: 31 okt 2011, 07:57
Locatie: Rijswijk zh

AOW-leeftijd te laag ingeschat

Bericht door Ben2 » 28 okt 2014, 12:09

AOW-leeftijd te laag ingeschat

Ruim de helft van de beroepsbevolking (57 procent) schat de aow-leeftijd te laag in.
Volgens de huidige regels loopt de leeftijd waarop het pensioen via de Algemene Ouderdoms Wet (AOW) wordt uitgekeerd op tot 67 jaar in 2013. Veel werknemers weten echter niet dat de AOW-leeftijd daarna is gekoppeld aan de levensverwachting.

Iemand van 35 jaar zal, zoals het er nu naar uitziet, moeten doorwerken tot hij minimaal 70 jaar is. Werknemers in de leeftijd van 45-49 jaar zullen langer moeten doorwerken dan de leeftijd van 67 jaar, terwijl zij hun eerste aow krijgen als ze 68 jaar of ouder zijn.

Dat blijkt uit de Wijzer in geldzaken Pensioenmonitor 2014, die is gepubliceerd in het kader van de pensioendriedaagse die vandaag van start gaat. Tijdens deze drie dagen zetten ruim 250 organisaties zich in om Nederlanders meer inzicht en overzicht te geven in hun pensioensituatie nu en later.

„Het jaar 67 is bij veel consumenten wel bekend. Dat het daarna echter doorloopt, is voor velen nieuw”, aldus een woordvoerder van Wijzer in geldzaken. Hij wijt het aan de gebrekkige communicatie daarover en hoopt dat consumenten worden wakker geschud. „Werknemers van 35 jaar kunnen er dan nog wat aan gaan doen.”

Op de website van www.wijzeringeldzaken.nl kan eenvoudig worden nagegaan wat de aow-gerechtigde leeftijd is.


Groetjes ben

Plaats reactie

Terug naar “Pensioenen/Uitkeringen/Fiscaal/Consumentenwijzer”