Zorgtoeslag laagste inkomens omhoog

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben2
Berichten: 13054
Lid geworden op: 31 okt 2011, 07:57
Locatie: Rijswijk zh

Zorgtoeslag laagste inkomens omhoog

Bericht door Ben2 » 16 sep 2015, 12:58

Zorgtoeslag laagste inkomens omhoog

De zorgtoeslag voor de laagste inkomens stijgt volgend jaar met 6 euro per maand. Het verplicht eigen risico gaat omhoog van €375 naar €385.

Het kabinet trekt komend jaar €140 miljoen uit om de zorg in verpleeghuizen te verbeteren. De jaren daarna loopt dat bedrag op tot €210 miljoen.

Bewoners van verpleeghuizen, hun families en ook het personeel in de instellingen moeten dat gaan merken, melden minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn in hun dinsdag presenteerde begroting voor Volksgezondheid. Verder gaat een voor 2016 geplande bezuiniging van €45 miljoen op de gehele langdurige zorg niet door.

Zorgverzekering

Iedereen die in ons land woont, is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De overheid beslist wat er n de basisverzekering zit. Elk jaar opnieuw wordt de inhoud van de basisverzekering opnieuw bekeken en worden veranderingen op Prinsjesdag bekend gemaakt.

Uit de basisverzekering voor 2016 wordt deze keer niks uitgehaald. Wel wordt de basisverzekering uitgebreid met enkele specifieke behandelingen. Zo wordt onder meer de vergoeding voor de sportarts toegevoegd.

Verder zal prenatale chirurgie bij ongeboren kinderen met een open ruggetje- dat kan nu alleen nog maain in het Belgische Leuven - worden vergoed. Dit kan op dit moment alleen in Leuven, België. Wat prenatale screening betreft, in Nederland wordt een NIPT (niet-invasieve Prenatale Test) alleen uitgevoerd na een positieve uitslag van de combinatietest. In het buitenland kan de NIPT wel, op eigen kosten, eerder worden gedaan. Als deze positief is, worden de vervolgonderzoeken op dit moment niet vergoed. In 2016 verandert dit.

Hoortoestellen

De eigen bijdrage voor hoortoestellen voor kinderen tot 18 jaar wordt voor 2016 afgeschaft. Dit betekent dat voor kinderen hoortoestellen volledig worden vergoed. Voor volwassenen blijft de eigen bijdrage van 25% ook in 2016 bestaan.

Eigen risico

Het verplicht eigen risico gaat van €375 naar €385. Het eigen risico wordt eerst aangesproken wanneer in het nieuwe jaar gebruik wordt gemaakt van zorg. Het eigen risico betaalt u voor de meeste zorg uit de basisverzekering.

Zorgpremie

De zorgpremie zal volgend jaar ook veranderen. Het kabinet verwacht dat de premie voor de basisverzekering met €7 per maand omhoog zal gaan.

Zorgverzekeraars maken hun nieuwe premie voor de basisverzekering meestal tussen half oktober en half november bekend. Ze hebben tot en met 19 november aanstaande de tijd om hun premie te laten weten.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag voor de laagste inkomens stijgt met 6 euro per maand.

groetjes ben

Gebruikersavatar
ANJA
Berichten: 8760
Lid geworden op: 23 okt 2011, 19:07
Locatie: Glanerbrug ( gemeente Enschede)

Re: Zorgtoeslag laagste inkomens omhoog

Bericht door ANJA » 16 sep 2015, 15:45

Wij met onze ioaw uitkering, de laagste inkomens dus krijgen er 6 euro per maand bij, per persoon neem ik aan en moeten 7 euro per persoon meer premie voor de basisverzekering gaan betalen. Dus in ons geval " slechts" 1 euro per persoon meer per maand uitgeven. Daar kan ik mee leven. :jemineetje:
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Pensioenen/Uitkeringen/Fiscaal/Consumentenwijzer”